MojNs.rs logo

Sakupljanje i upotreba ličnih podataka

Lični podaci su informacije koje vas identifikuju, kao što je ime, e-mail ili poštanska adresa. Moj NS ne sakuplja vaše lične podatke osim kada posebno navedete te podatke, tačnije (npr. kada se prijavljujete za,učestovavanje u istraživanju, konkursu ili lutriji) pristanete na njihovu upotrebu.

Mi čuvamo, koristimo i prenosimo Vaše lične podatke samo u skladu sa Vašom saglasnosti i u meri, s obzirom na sadržaj i vreme, potrebno u svakom posebnom slučaju; npr. da bismo odgovorili na Vaša pitanja ili nedoumice, da bismo omogućili da se u bilo kom trenutku izmene ili izbrišu ocene koje ste postavili, da bismo ispunili Vaše zahteve, ili da bismo Vas informisali o rezultatima takmičenja ili dobitnika.

Da bismo to učinili, Moj NS će možda morati vaše lične podatke da prenese drugim kompanijama u okviru Moj NS grupe ili spoljnim pružaocima usluga za dalju obradu podataka. Pružaoci usluga mogu, na primer, biti angažovani pri isporukama pošiljki, distribuciji reklamnog materijala ili u okviru konkursa. Moj NS traži od tih strana da lične podatke obrađuju u skladu sa našim uputstvima i ovim obaveštenjem o zaštiti podataka.

Za bilo kakvo drugačije prenošenje ličnih podataka, npr. prenošenje vaših podataka za registraciju na našem sajtu, nekom društvenom sajtu treće strane ili internet službi kao što je Fejsbuk ili Tviter, potreban je vaš prethodni izričit pristanak. Moj NS garantuje da neće prodavati ili iznajmljivati vaše lične podatke trećoj strani. Možda ćemo, ipak, morati da otkrivamo informacije o vama ako to zakon ili obavezujući propisi zahtevaju.

Upotreba ličnih podataka u reklamiranju

Ako izričito pristanete na upotrebu vaših ličnih podataka u reklamiranju, oni će takođe biti sačuvani i stalno korišćeni u te svrhe, npr. kao poziv za učestvovanje na konkursima ili lutriji, sve putem elektronske pošte ili obične pošte ili putem nekog drugog kanala komunikacije na koji ste pristali. Vaši podaci mogu biti upotrebljeni za stvaranje i održavanje profila korisnika da biste dobijali obaveštenja o reklamama i promocijama koje vas mogu zanimati. Takođe podatke koje ste nam pružili možemo koristiti za analizu i poboljšanje efikasnosti usluga na našem sajtu, reklamiranja, marketinga, istraživanja tržišta i prodaje.

Povlačenje pristanka

Možete da povučete svoj pristanak na upotrebu ličnih podataka u celini ili delimično u svakom trenutku, što će odmah stupiti na snagu. Obrisaćemo vaše podatke po prijemu povlačenja pristanka.

NASI KONTAKT PODACI

Kolačići (Cookies)

Da bi se olakšala upotreba našeg sajta, koristimo kolačiće (Cookies). To su male jedinice podataka koje vaš pretraživač skladišti na hard drajvu vašeg kompjutera, a koje su potrebne za upotrebu našeg sajta. Upotrebljavamo kolačiće da bismo bolje razumeli kako se naš sajt koristi i da bismo omogućili lakši pregled sajta. Kolačići nam pomažu da odredimo, na primer, da li je stranica na našem sajtu već posećena. Kolačići takođe mogu da nam ukažu da li ste već posećivali naš sajt ili ste prvi put pristupili. Kolačići koje mi koristimo ne skladište nikakve lične podatke ili informacije koje se mogu identifikovati kao lične. Ako ne želite da primate kolačiće, molimo vas da podesite svoj pretraživač interneta tako da briše sve kolačiće sa hard drajva vašeg kompjutera, blokira sve kolačiće ili vas upozori pre no što se kolačić uskladišti.

Google Analytics 

Ovaj veb-sajt koristi Google Analytics, internet analitički servis kompanije Google Inc. (“Google”). Google Analytics koristi kolačiće, odnosno tekst fajlove koji se nalaze na računaru i pomažu u analizi upotrebe sajta od strane korisnika. Informacije koje se na taj način prikupe Google šalje do servera u SAD, gde ih i skladišti. Želimo da napomenemo da Google Analytics na ovom veb-sajtu uključuje kod “gat._anonymizelp();” kako bi se osiguralo anonimno registrovanje IP adresa (tzv. IP maskiranje). Zbog anonimne registracije IP adresa na ovom veb-sajtu, Google skraćuje vašu IP adresu na teritoriji EU i članica Evropske ekonomske zajednice. Cela IP adresa se samo u izuzetnim slučajevima prenosi na Google server u SAD i tamo skraćuje.

Google koristi ove informacije za analizu sajta i njegove upotrebe, sastavljanje izveštaja operaterima o aktivnostima na sajtu i za obezbeđivanje svih drugih usluga koje su u vezi sa aktivnostima na sajtu i korišćenjem interneta. Google ne povezuje IP adresu koju vaš internet pretraživač prenosi Google Analytics servisu sa  bilo kojim podacima koje Google skladišti. Možete odbiti upotrebu kolačića tako što ćete odabrati odgovarajuća podešavanja na svom pretraživaču (videti odeljak 5c, gore). Pored toga, možete sprečiti Google da registruje podatke vezane za vašu upotrebu veb-sajta sakupljene preko kolačića (uključujući vašu IP adresu) i da obrađuje te podatke tako što ćete preuzeti i instalirati dodatak za pretraživač dostupan putem linka http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Više informacija o uslovima upotrebe i zaštiti podataka na http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Google Analytics takođe koristimo za analizu podataka iz AdWordsa ili bilo kojih kolačića iz “DoubleClicka” u statističke svrhe. Ako to ne želite, možete deaktivirati ovu opciju uz pomoć aplikacije Ad Preferences Manager (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=en).

Upotreba programskih priključaka na društvene mreže

Programski priključci (eng. plug-in) na društvenim mrežama facebook.com i Twitter mogu da budu ugrađeni na našim internet stranicama. Kompanije Facebook Inc. i Twitter Inc. pružaju povezane usluge („pružaoci”).

Mrežom Facebook upravlja kompanija Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook”). Za pregled programskih priključaka na Facebook i njihov izgled posetite: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Mrežom Twitter upravlja kompanija Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD. Za pregled dugmića za Twitter i njihov izgled posetite: https://twitter.com/about/resources/buttons

Radi povećane zaštite vaših podataka prilikom posete našim internet stranicama, ovi priključci su implementirani kao „dugmići sa dvoklikom”.

Ovaj oblik integracije obezbeđuje da, prilikom pristupa nekoj od naših internet stranica koje sadrže te priključke, niste automatski povezani na servere provajdera. Pretraživač stvara direktnu vezu sa serverom provajdera samo ako aktivirate priključke čime se daje saglasnost za prenos podataka. Sadržaj različitih priključaka se zatim prenosi od dotičnog pretraživača direktno na vaš pretraživač, a zatim se prikazuje na vašem ekranu.

Priključak pokazuje provajderu kojim internet stranicama ste pristupili. Ako ste tokom pretrage naše internet stranice prijavljeni na vaš korisnički nalog na mreži Facebook ili Twitter, provajder može da proveri ono što vas zanima, odnosno informacije kojima pristupate sa vašim korisničkim nalogom. Korišćenjem bilo kojih funkcija priključaka (npr. klikom na dugme „sviđa mi se”, komentarisanjem) ove informacije se takođe putem pretraživača prenose provajderu kako bi se sačuvale.

Više informacija o prikupljanju i upotrebi podataka putem mreža Facebook ili Twitter, kao i o pravima i mogućnostima koje su vam dostupne za zaštitu privatnosti u tim okolnostima, možete da pronađete u provajderovim upozorenjima za zaštitu podataka / privatnost:

Upozorenja za zaštitu podataka / privatnost koja je izdao Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

Upozorenja za zaštitu podataka / privatnost koja je izdao Twitter: https://twitter.com/privacy

Kako biste sprečili da Facebook ili Twitter povezuju vašu posetu sa našom internet stranicom koristeći vaš korisnički račun kod ovih provajdera, morate da se odjavite sa dotičnog korisničkog naloga pre nego što pristupite našim internet stranicama.